On vain hyödyllisiä ja hyödyttömiä ihmisiä

Ihmiset voidaan jakaa kahteen leiriin: yhteiskunnalle hyödyllisiin ja hyödyttömiin. Ensimmäinen ryhmä tunnetaan myös nimellä ”veronmaksajat”. He käyvät töissä, maksavat paljon veroja ja heistä on yhteiskunnalle pelkkää hyötyä. Sitten on toinen ryhmä, johon kuuluvat opiskelijat ja muut lorvailijat (mukaan voidaan laskea myös eläkeläiset, lapset, yms.). Toinen ryhmä ainoastaan kuluttaa veronmaksajan kekoon keräämää yhteistä omaisuutta.

Edellistä mukaillen voidaan järkeillä, että hyödylliset ihmiset pitävät yksin tämän yhteiskuntamme pystyssä. He luovat puitteet hyvinvointivaltiolle, jonka olemassaolo näyttää päivä päivältä mahdottomammalta; kiitos toisen ryhmän lorvailijoiden.

Vaatii kuitenkin melkoista taituruutta irrottautua yhteiskunnasta lorvimaan. Otetaan esimerkiksi opiskelijat. Siis nämä niin kutsutuissa korkeakouluissa päivät ja yöt läpeensä juhlivat. Heistä vain ani harva valmistuu, ja hekin kymmenen vuoden kuluttua. Olen kuullut, että joku osallistuu yhteisen keon kasvattamiseen käymällä opiskelujensa ohella töissä ja maksamalla palkastaan veroa. Ja vielä useammat tekevät tätä kesäisin! Opiskelijat myös maksavat tahtomattaan tai vahingossa kaikenmaailman muita veroja, kuten arvolisäveroa ruokaillessaan veronmaksajan rahoilla Ravintola C:ssä Tampereella. Opiskelijoiden järjestöt myös masinoivat toisinaan erikoisia veronmaksutalkoita, joissa kymmenettuhannet haalariasuiset kiertävät Suomen kaupunkien palveluita arkipäivinä. Jokunen saattaa jopa käydä teatterissa tai elokuvissa vapaa-aikanaan lorvailemassa. Tällä toiminnallahan opiskelijat tukevat vahingossa yhteiskuntaa. Aviisissa oli joskus juttu, jonka mukaan Tampere olisi kuihtunut ilman yliopistoa. Nyt se on maan kolmanneksi suurin kaupunki. Eivätkö opiskelijat tajua lorvailun syvintä ydintä: sehän on elää toisten lompakolla.

Kunnon lorvailijaopiskelija ottaa yhteiskunnalta sen myöntämän ruhtinaallisen opintorahan (298e/kk) ja asumislisän (201,6e/kk), ja lorvii näillä yliopistossaan, joka on toisessa universumissa muun yhteiskunnan kanssa. Kela jakaa rahaa ilmaiseksi, ennen sentään lorvailijat kaivoivat ojia. Opiskelija ei anna yhteiskunnalle mitään vastineeksi. Jos hän osallistuu julkiseen keskusteluun, se tehdään vain oman edun tavoittelemiseksi. Eli lisää ilmaista rahaa.

Tästä poikkeaa täysin tunnollinen ”veronmaksaja”. Hän tekee vain työtä ja maksaa veroa. Käy töiden jälkeen citymarketissa pitämässä yhteiskuntaa pystyssä ostamalla lapsille muroja ja itselle pirkkaolutta. Veronmaksaja on hyödyksi ja maksaa muiden huvittelun ja lorvailun. Hän ei sairasta, eikä joudu työttömäksi. Onhan hän ahkera ja korvaamaton. Hän on joskus opiskellut, mutta silloinkin maksoi kaiken itse suurella opintovelalla. Sitä maksettiinkin hikihatussa, jos inflaatio ei ehtinyt syödä velkaa mitättömäksi sitä ennen. Veronmaksaja ei ole koskaan itse hyötynyt ilmaisesta peruskoulutuksesta, eikä hän koskaan jää eläkkeelle. Hänen lapsensa ei saa lapsilisää, eikä hänen vanhempansa lääkekorvausta Parkinsonin tautiin.

Tätä logiikkaa hyödyntämällä voimme tehdä johtopäätöksen, että esimerkiksi ulkomaalaiset opiskelijat tulevat Suomeen elämään muiden kustannuksella. Koska suomalainen yliopistokoulutus on verrattavissa Oxfordin ja Harvardin tasoon, ne tulisivat tänne vaikka koulutukselle asetettaisiin suuri hintalappu. Tämän todistavat PISA-tulokset, joiden mukaan suomalaiset osaavat lukea. Nyt ne ulkomaalaiset tulevat tänne opiskelemaan ilmaiseksi, eivätkä anna yhteiskunnalle mitään, eläväthän he erillään kaikesta ympäröivästä yhteiskunnasta. He eivät tarjoa suomalaiselle tiedeyhteisöllekään mitään, ovathan he jostain Afrikasta. Omissakin lorvailijoissa on tarpeeksi sietämistä veronmaksajalle, ei hän kaipaa sellaisia lisää.

Ihmisten luokittelu on ihanan yksinkertaista.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s