Blogista

Tervetuloa blogi-sivustolleni Yhteiskunnan lastuja. Blogin nimi nostaa hattua Juhani Aholle, vaikkakin voin vain haaveilla yltäväni Ahon kirjallisen ilmaisun tasolle. Ajatuksenani on kirjoittaa blogissani havaintoja yhteiskunnasta. En luokittele yhteiskunnan tarkoittavan tyystin esimerkiksi politiikkaa, vaan käsityksekseni yhteiskunta muodostuu elämän moninaisuudesta. Se käsittää siis muun muassa ihmiset osana muuta luontoa, ihmisten väliset suhteet ja kulttuurin. Kirjoituksissani perehdyn pintaraapaisuihin tästä monimutkaisesta ja hämmentävästä olevasta. En siis halua rajata luovuuttani raja-aidoilla, mikä vaikeuttaa ja todennäköisesti myös heikentää blogini seuraamista ja luettavuutta. Jos kuitenkin rajaisin blogini teemaksi ”kulttuurin”, voisinko kirjoittaa taloudesta? Onko edes mahdollista erottaa näitä toisistaan?

Esittelyn lopuksi lainaus Juhani Ahon lastusta Tyven meri:

”Onhan meri ihana, kun se painii sisarensa myrskyn kanssa. Onhan se komea kun se hirnahtelee kallioita vastaan ja kun sen aalto kaulaansa kaartaen heittää vaahtoisan harjansa ylös ilmoja kohti. Minä ihailen sitä, minä kunnioitan sitä, minä vavahdan sen voimaa, mutta en sitä rakasta enkä helli – niinkuin rauhallista merta.”

Kuten Aho, minäkin rakastan ja hellin rauhallista merta. Joskus kirjoittajana keskittyy liiaksikin myrskyjen vaahtopäiden kuvaamiseen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s